Bombeeksplosjon i Aten sentrum

En bombe har gått av utenfor en gresk næringslivsorganisasjon natt til tirsdag. Politiet sier eksplosjonen knuste vinduer, men ingen er skadd.

Politikk

Angrep rettet mot banker, politikere, journalister og forretningsfolk er ikke uvanlig i Hellas, men tirsdagens eksplosjon var den første siden Alexis Tsipras kom til makten i januar.Bomben skal ha hatt tidsutløser og var gjemt i en ryggsekk. Vitner forteller at knust glass lå strødd i gatene etter eksplosjonen.Politiet tror en gresk geriljagruppe står bak angrepet. Rundt en halvtime før bomben eksploderte, skal en avis ha blitt varslet av en anonym innringer.Hyppigheten av eksplosjoner og brannstiftelser har eskalert i Hellas siden 2010, da upopulære innstrammingstiltak som høyere skatter, og kutt i lønn og pensjon ble innført i et forsøk på å redde landet fra konkurs. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv