Bowlinghall i Lillestrøm hacket av IS-tilhenger

Flere hundre nettsider i Europa og Asia ble onsdag hacket av en IS-sympatisør, deriblant nettsidene til Lillestrøm Bowling.

Oslo 20120125.Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Øijord, Thomas Winje
Politikk

Romerikes Blad skriver at flere hundre nettsider er hacket av «MohaMed Moust», og at fellesnevneren for nettsidene er at de er små og av eldre dato.– Dette er noe vi kaller «defacing». Den enkleste formen for hacking av nettsteder. Slike angrep kan man enkelt utføre fra gutterommet, sier avdelingsdirektør i operativ avdeling i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Hans Christian Pretorius.Han tror det er tilfeldig at også nettsidene til Lillestrøm Bowling også er hacket.– Vi gjorde noen enkle undersøkelser og fant ut at han hadde gjort dette på mange nettsider i Europa, Asia og Midtøsten. Antakeligvis har han fisket etter sider med veldig lav sikkerhet og brukt samme framgangsmåte på alle sammen. Slik hacking ser vi tusenvis av hver eneste dag, sier Pretorius.Han sier det er umulig å vite hvem som står bak, men oppfordrer bowlingstedet til å anmelde hackingen.Nettsiden til bowlingstedet ble torsdag formiddag endret slik at den nå er normal igjen. (©NTB)

Nyheter
Politikk