Budsjettforhandlingene fortsetter på overtid

Budsjettforhandlingene på Stortinget fortsetter på overtid tirsdag. Etter et kort møte mandag kveld, signaliserte partene at det kan nærme seg en enighet.

Politikk

– Jeg har ikke noe tidspunkt å gi dere, men vi bør nærme oss en avslutning nå, sa KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen da det drøyt halvtimeslange møtet var ferdig mandag kveld.Verken Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre eller KrF ser nå noen grunn til at man ikke skulle klare å komme til enighet.De fire samarbeidspartiene skulle egentlig vært ferdig med forhandlingene før helgen, og hadde frist til klokken 16 mandag. Syversen mener det ikke er noe dramatikk i at forhandlingene går på overtid.– Det er riktig at vi har noen formelle frister, men vi er overhodet ikke der at det er fare for at landet ikke har noe budsjett. Foreløpig er vi godt innafor det, sier han.Torsdag 26. november er det berammet finansdebatt i Stortinget. For å rekke den må finanskomiteens innstilling være klar 20. november, altså fredag denne uken.Ifølge TV 2 ligger det an til at finansdebatten kan bli skjøvet til 2. desember. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv