Ettersøkt for terrorplaner i Sverige

Den terrormistenkte mannen som er ettersøkt av svensk politi, er medlem av ekstremistgruppa IS og skal ha planer om å gjennomføre et angrep i Europa, viser et politidokument Expressen har fått tilgang til.

Foto: Scanpix
Politikk

Avisen har sett meldingen som det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har sendt ut til politifolk som er involvert i jakten etter mannen. Den inneholder et bilde og opplysninger om mannen.– Sikkerhetspolitiet er gjort kjent med at Mutar Muthanna Majid, som er medlem av IS, har reist fra Irak og Syria til Tyskland og siden videre til Sverige. Han er ifølge opplysninger involvert i planer om å gjennomføre et terrorangrep i Europa, heter det i politiets dokument.Høynet trusselnivåVidere oppfordrer Säpo politibetjenter som skulle treffe på Majid om umiddelbart å ta kontakt med enheten som har utstedt arrestordre på mannen. Dette for å vurdere ytterligere etterforsknings- eller tvangstiltak.Ifølge Expressen tok svensk politi beslutningen om å ettersøke Majid allerede tirsdag kveld.Onsdag økte Säpo beredskapsnivået i landet til fire av fem på grunn av «konkret etterretningsinformasjon».Ifølge Aftonbladet , som har det samme bildet, er skal mannen være i 25-årsalderen og irakisk statsborger. Han skal ifølge avisen ha vært i Syria og kriget for IS og det skal være han som førte til at beredskapsnivået i Sverige ble hevet.Säpo kommenterer ikkeBildet av den ettersøkte mannen skal ha blitt «vasket», slik at bakgrunnen og andre identifiserbare elementer er fjernet. Dette fordi den mistenkte mannen ikke skal kunne avgjøre når eller hvor bildet ble tatt, dersom han skulle se det.Säpo er tilbakeholdne med å offentlig gi informasjon om mannen og vil ikke bekrefte hans identitet eller at bildet av ham er det de har sendt til politiet.De kan derimot bekrefte at det har kommet inn mange tips fra publikum.– Det kommer hele tiden, sier vakthavende ved Säpos pressetjeneste, Hans Vikander, til nyhetsbyrået TT. (©NTB)

Nyheter
Politikk