- EU-enighet om skjerpet yttergrensekontroll

EU-landene er enige om en umiddelbart skjerpet kontroll ved yttergrensene som også gjelder Schengen-borgere, melder AFP.

Hellas og EU - ødelagte flagg på stranden i Anavissos, sørvest for Aten AP Photo/Yorgos Karahalis
Politikk

Ifølge nyhetsbyråets kilder er EU-landene på fredagens møte i Brussel enige om skjerpet kontroll ved yttergrensene av alle borgere. Det betyr at også Schengen-borgere kan få passet sjekket mot fellesregistre ved innreise til Europa.I dag er kontrollen av personer med Schengen-pass enklere enn av borgere fra andre land. Schengen består av 22 EU-land og Norge og de tre andre EFTA-landene.EU hasteinnkalte til fredagens møte etter Paris-terroren, og skjerpet yttergrensekontroll dominerte dagsordenen.- Vi har en situasjon nå som er helt uholdbar. Jeg vil nesten trekke det så langt som å si at vi nesten ikke har kontroll over hvem som har kommet inn i Schengen-området nå, sa justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB på vei inn til EU-møtet også Norge var invitert til. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv