Fagforbundet åpner for nulloppgjør på vei mot sekstimersdag

Fagforbundets leder, Mette Nord, sier kortere arbeidsdag kan bli en realitet i løpet 2020-2022. På vei mot sekstimersdagen, kan hun være villig til å akseptere et nulloppgjør.

Politikk

– Vi skal ikke ta alt i et jafs; det bør skje over tid, men vi er overbevist om at det er riktig veien å gå for Norge, sier Nord til VG. Arbeidet starter allerede til våren, men hun tror iverksettelsen ikke vil komme i gang før to år senere. Først må pensjonen på plass, og på veien kan det bli aktuelt å godta et lønnsoppgjør som går i null.– Det må vi være åpne for, sier forbundslederen.Fagforbundet med sine 340.000 medlemmer jobber hardt for å få satt sekstimers arbeidsdag på dagsordenen. Nord mener kortere arbeidstid kan bremse forbruksveksten. I tillegg kan det gjøre at flere kan få jobb, flere vil kunne jobbe heltid og flere vil kunne jobbe lengre.Hun understreker også at en sekstimers arbeidsdag er en bedre løsning for familier, hvor begge foreldre får mulighet til å være i heltidsjobb.Men for å få til denne ordningen må det generelle skattetrykket opp. Nordmenn betaler 28,8 prosent i inntektsskatt, mens de til sammenligning betaler 38,4 prosent i Danmark og 39,5 prosent i Tyskland, sier hun til avisa. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv