Flere nordmenn gir til frivillige organisasjoner

Flere nordmenn gir til frivillige organisasjoner, men er ikke rausere enn for 17 år siden.

Foto: Scanpix
Politikk

Andelen som gir penger til frivillige organisasjoner har økt fra 51 prosent i 1998 til 70 prosent i 2014. 36 prosent av pengene går til internasjonal bistand, viser oversikt fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor.– Samtidig gir folk samme prosentandel av inntekten som før. Vi graver ikke dypere i lommeboken, sier forsker ved senteret, Karl Henrik Sivesind til Vårt Land.Mer profesjonelle organisasjoner og velstandsøkning i Norge trekkes fram som viktige årsaker til at flere gir.Størstedelen av pengegavene går til internasjonal bistand, etterfulgt av religion, helse og sosiale tjenester. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv