Forberedt på økonomisk kalddusj fra Putin

Ankara frykter at mateksport og energiimport kan bli skadelidende i det kjølige klimaet som har oppstått mellom Tyrkia og Russland.

Den blå moské / Sultan Ahmed moskéen / Istanbul / Sultanahmed / Tyrkia / moské AP Photo/Osman Orsal
Politikk

Etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly de hevder krenket tyrkisk luftrom har forholdet mellom Russland og Tyrkia vært kjølig.Video:Her skytes det russiske jagerflyet ned Hegnar.no har tidligere omtalt at russiske turoperatør stanser reiser til Tyrkia. Tyrkia regner med at et år uten de russiske turistene hvertfall vil koste 4 milliarder dollar.En tidel av de førti millioner utlendningene som besøker Tyrkia hvert år er russere.Les også: Tyrkia taper milliarder på Russlands kalde skulderNå spekuleres det også i om Russland vil legge restriksjoner på matimport fra Tyrkia. Energieksporten fra Russland til Tyrkia kan også bli berørt av det kjølige klimaet mellom Moskva og Ankara.

Nyheter
Næringsliv