Fransk forsvarssjef venter langvarig kamp mot IS

De franske luftangrepene har trolig såret IS, men en rask, militær seier over ekstremistgruppen er umulig, sier Frankrikes forsvarssjef Pierre de Villiers.

Politikk

Ordene faller etter at franske styrker den siste uken har svart på Paris-terroren med luftangrep i Syria flere dager på rad.Franske toppolitikere har tatt til orde for en bred koalisjon mellom alle verdens stormakter for å nedkjempe de militante islamistene, men den kampen vil ta lang tid, ifølge de Villiers.– Det blir ingen militær seier over Daesh (IS) på kort sikt. I militæret er vi vant med langsiktighet, men folket ønsker raske resultater. I Syria og Irak er vi i hjertet av dette paradokset: Alle vet at denne konflikten til slutt må løses gjennom diplomatiske og politiske kanaler, sier han.Fra søndag til tirsdag sist uke slapp franske krigsfly rundt 60 bomber over IS' høyborg Raqqa og andre områder som gruppen kontrollerer i Syria. Blant annet har de truffet kontrollsentre og treningsbaser.– Jeg tror helt ærlig at vi såret dem alvorlig, sier de Villiers. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv