- Hadde virkelig Kolberg spart noen andre for en slik kritikk?

Abid Raja er kritisk til Martin Kolbergs stillhet i saken mot kameraten og Telenor-sjefen Sigve Brekke.

Politikk

I en større reportasje i sist utgave avslørte bladet Kapital blant annet at Telenor-sjef Sigve Brekke, i ti år mens han jobbet for Telenor i Asia, feilaktig påberopte seg en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark.Brekke forklarte «bachelorfeilen» med en gal oversettelse, og at det ikke er så enkelt å oversette at man har kurs på en høyskole i Norge til et engelsk system.Les også: Sjekket ikke CV - latskap eller inkompetanse?Abid Raja, medlem av Stortingets kontroll-og konstitusjonskomité, reagerer på at komitéleder Martin Kolberg har vært taus i saken.- Jeg synes det er merkelig at Kolberg ikke har kritisert Sigve Brekkes cv-juks. I andre sammenhenger pleier han å være rask til å til å heve pekefingeren. Nå er det helt stille, sier Raja til DN.Venstre-politikeren viser til at Kolberg og Brekke har kjent hverandre i årevis.- Hadde virkelig Kolberg spart noen andre for en slik kritikk, undrer Raja overfor DN. Han mener også at Kolberg ikke burde ha vært saksordfører for Stortingets kontrollhøring i Vimpelcom-saken.- Alle som kjenner Kolberg vet at han ellers er veldig opptatt av Stortingets og kontrollkomiteens omdømme. Jeg er derfor veldig overrasket over at Kolberg i denne saken lar hensynet til komiteens omdømme og tillit til stortingshøringen vike til fordel for sitt eget saksordførerskap. Selv om ikke Kolberg er inhabil etter Stortingets regler, så mener jeg det er uheldig at relasjonen kan så tvil om komiteens arbeid i denne saken, sier Raja til avisen.Martin Kolberg avviser på sin side kritikken, og viser at en enstemmig komité valgte ham til saksordfører.

Nyheter
Næringsliv