Har tre ganger mer i bakken

Norge har bare pumpet opp en tredjedel av gassressursene.

Scanpix
Politikk

Norge har to-tre ganger mer gass i bakken enn landet så langt har produsert, viser nye anslag. Håpet er å friste Europa, skriver DN.- De nye prognosene viser at bare en tredjedel av gassen på norsk sokkel er produsert. Vi kan holde produksjonsnivået høyt til minst 2035, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp) til avisen.Etter oljeprisfallet står norsk gasseksport for over halvparten av norske petroleumsinntekter, og det siste gassåret ga rekordhøyt salg.Tirsdag møter Lien til ministermøte i det internasjonale energibyrået IEA, og målet er å selge norsk gass for det den er verdt i Europa. Budskapet er ifølge DN at Norge har mer gass enn verden tror.- Når vi skal utvikle norsk sokkel for å realisere potensialet i nord og selge den til Europa, er det viktig at Europa er tydelig på at norsk gass har en plass i fremtidens energimiks, sier Lien til avisen. Over nyttår skal EU bestemme seg for den felles energi- og klimapolitikken. Lien mener diskusjonene går i riktig retning for Norges del, og at utsiktene er langt bedre enn da Norge kom inn i diskusjonene i 2014.

Nyheter
Næringsliv