Hareide: Gruppemøte «sto i fyr da dette ble oppdaget»

Krf, med leder Knut Arild Hareide i spissen, anklager nå regjeringen for avtalebrudd.

Politikk

Knut Arild Hareide og KrF er rasende på at regjeringen i det skjulte har kuttet i årets bistandsbudsjett. Nå venter en ny konflikt med Erna Solberg, skriver Dagens Næringsliv.- Det er ikke holdbart hvordan regjeringen har opptrådt i denne saken. Det kan se ut som om vi er blitt lurt. Vi opplever kuttet som et klart tillitsbrudd, sier Hareide til avisen.Den siste revideringen av årets budsjett viser nemlig at regjeringen vil bruke 1,1 milliard av inneværende bistandsbudsjettet på asylkostnader innen for Norges grenser. Det er over dobbelt så mye som KrF fikk gjennomslag for i ekstra bistand ifjor høst.- Vi har en avtale om budsjett, så kommer regjeringen og hindrer iverksettelsen av avtalen, nesten et kvartal før året er omme. Dette skjer uten av vi blir informert eller konsulert. De holder igjen utbetalinger og aktivitet. Det vi brukte vår innflytelse til å oppnå da, har vi fått tilbake som knockout to ganger styrken av det vi la inn som bistandsøkning, sier Hareide, som avslører at gruppemøtet i partiet fredag «sto i fyr da dette ble oppdaget.»- Vi inngikk en avtale med regjeringen ifjor. Uten at vi blir informert skyter de den ned, sier Hareide til DN.Verken Erna Solberg eller finansminister Siv Jensen hadde tirsdag anledning til å kommentere Hareides uttalelser.

Nyheter
Næringsliv