Hellas har oppfylt EUs lånekrav

Hellas kan få en ny ladning med økonomisk krisehjelp, etter å ha fått på plass reformene kreditorene krever.

Hellas bank den greske nasjonalbanken AP Photo/Yorgos Karahalis
Politikk

Det bekrefter eurogruppens sjef Jeroen Dijsselbloem lørdag, etter at representanter for eurolandene gjennomgikk framdriften i de greske reformene.De kom fram til at greske myndigheter har oppfylt milepælene som er nødvendig. Hellas kan dermed få 2 milliarder euro i kriselån samt inntil 10 milliarder i kapitaltilførsel til bankene. Støtten skal formelt godkjennes av Den europeiske sentralbanken mandag.Den greske nasjonalforsamlingen vedtok torsdag reformer som innebærer budsjettkutt, reguleringer i restskatt, samt kutt i ordningen som har hjulpet familier som risikerer å miste hjemmene sine på grunn misligholdt gjeld.

Nyheter
Næringsliv