Her tester politiet ut meditasjon

400 politibetjenter i Rio de Janeiro skal lære seg å meditere for bedre å kunne takle stresset som følger med jobben.

Copacabana er en bydel i i Zona Sul, sur i Rio de Janeiro. Bydelen er kjent for sin 4 kilometer lange strand. Foto AP
Politikk

– En mindre stresset politimann skyter mindre under en operasjon, mener sjefen for militærpolitiet i Rio, Robson Rodrigues.Han forteller at dersom testprogrammet har effekt, skal meditasjonskurset omfatte alle politibetjentene i byen som er vertskap for sommer-OL neste år.Med under et år igjen til lekene, er sikkerheten fortsatt en stor utfordring i den brasilianske storbyen. Politiet har blant annet benyttet seg av franske instruktører for å være best mulig forberedt til OL, avisen Folha de S.Paulo.Ifølge avisen er skal politiets meditasjonstrening finansieres av stiftelsen til den amerikanske stjerneregissøren David Lynch. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv