Hundset og forfulgt - nå vurderes søksmål

Herkules-topp Gert Munthe mener han og kollegene er «hundset og forfulgt» av skattemyndighetene.

Gert Munthe - Foto - Finansavisen
Politikk

– At vi som har vært en fantastisk suksess og vellykket gründervirksomhet er blitt hundset og forfulgt av Skatt øst på denne måten er ikke bra, sier Gert Munthe, styreleder og aksjonær i Herkules til DN. Oppkjøpsfondet forvalter 15 milliarder kroner og har blant annet investert i billigvarekjeden Nille, oljeserviceselskapet Aibel og kaffekjeden Espresso House, ifølge avisen.Sommeren 2012 måtte Herkules-partnerne betale 308 millioner kroner i skatt og straffeskatt til Skatt øst på 14 dagers varsel.Etter en knusende seier i Høyesterett sist uke må kemneren betale tilbake pengene, pluss forsinkelses­renter og mer enn fem millioner kroner bare i advokatregninger.Da Munthe fikk Høyesteretts avgjørelse, bestemte han seg for å gå en tur i skogen, alene, forteller han til DN.– Da tenkte jeg mye. Tankene gikk i at det har vært en ekstrem belastning og en ekstrem lettelse nå over at åtte års mareritt er over. Så kom en krypende følelse av forfølgelsen vi er utsatt for, sier Munthe.– Vi vurderer å gå til erstatningssøksmål mot Skatt øst, sier Munthe til avisen.

Nyheter
Politikk