IS hevder å ha drept norsk gissel

Den militante islamistgruppen IS hevder å ha drept den 48 år gammel nordmannen Ole Johan Grimsgaard Ofstad som har vært holdt som gissel siden januar. UD har så langt ingen kommentar i saken.

Politikk

Et kinesisk gissel er også drept, skriver islamistgruppens tidsskrift Dabiq i sin siste utgave. De trykker også et bilde som angivelig viser de to døde mennene, med teksten «Henrettet» over.De to mennene ble tatt til fange i Syria i januar i år, noe som først ble offentlig kjent da IS publiserte bilder av dem i Dabiq i september, med krav om løsepenger.Norske myndigheter ble informert om kidnappingen alt i januar, men valgte å holde dette hemmelig, bekreftet statsminister Erna Solberg (H) 9. september.- Kidnapperne har framsatt en serie krav om betydelige summer i løsepenger, sa Solberg, som gjorde det klart at Norge ikke aktet å innfri gisseltakernes krav.- Det er et prinsipp vi ikke kan fravike, sa hun og la til at utbetaling av løsepenger vil øke risikoen for at andre norske borgere blir tatt til fange.Den norske 48-åringen, som opprinnelig var fra Porsgrunn, men bosatt i Oslo, fortalte selv på sosiale medier i januar at han var kommet til den syriske byen Idlib. Han skal ha tatt seg inn i Syria fra Libanon. Formålet med reisen var uklart.Nordmannen skal tidligere ha vært i PSTs søkelys etter ekstreme ytringer på nett, men han skal ikke ha vært fremmedkriger. (NTB/Hegnar.no)

Nyheter
Næringsliv