Kinesisk politi truet terrormistenkte med flammekastere

Kinesisk politi tok i bruk en flammekaster for å tvinge en gruppe personer som er mistenkt for terrorisme, ut av en hule der de hadde gjemt seg i Xinjiang-regionen, skriver en kinesisk avis.

Flagg Kina Foto: AP (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Politikk

Kinesiske myndigheter opplyste nylig at sikkerhetsstyrkene hadde drept 28 medlemmer av en gruppe som skal ha stått bak et dødelig angrep på en kullgruve i september.Folkets frigjøringshærs avis skriver at væpnet politi forfulgte de mistenkte inn i fjellene «som ørner som finner sitt bytte».Ifølge avisa brukte styrkene sjokkgranater og tåregass for å tvinge angriperne ut av hulen, men da det ikke nyttet, truet de med å ta i bruk en flammekaster. Da de etterlyste personene så kom ut med hevede kniver, ble de alle drept, heter det.Kinesiske myndigheter sier de står overfor en alvorlig trussel fra militante islamister og separatister i Xinjiang, der hundrevis av mennesker har dødd i voldsepisoder de siste årene.Menneskerettighetsgrupper sier at Kina aldri har lagt fram bevis for at det fins noen godt organiserte militante grupper, og mener at volden mer er et utslag av uro og frustrasjon over myndighetenes strenge kontroll av uigurenes kultur og religion.

Nyheter
Næringsliv