Kjøpekraften i Syria ned med 80 prosent

Innbyggerne i det krigsherjede Syria har fått en nedgang i kjøpekraften med 80 prosent siden krigen brøt ut i 2011, ifølge avisa Al-Watan.

Politikk

Folk har opplevd et enormt fall i kjøpekraften, opplyser sjefen for den syriske forbrukerorganisasjonen til avisa.Høy inflasjon, samt «korrupte forretningsmenn som øker prisene mye mer enn inflasjonsraten, er hovedårsaken, mener al-Satal.– Forbrukerne har ikke lenger råd til å betale for varene, sier han.EU og USA har dessuten innført lammende sanksjoner mot landet, og så mye som halvparten av landets befolkning kan være arbeidsledige.Tre firedeler av Syrias befolkning skal nå leve under fattigdomsgrensen, ifølge en rapport fra Det syriske senter for politiske studier som ble offentliggjort tidligere i år. (©NTB)

Nyheter
Politikk