– Krekars finske terrorleder ble IS-kriger

Lederen for mulla Krekars angivelige terrornettverk i Finland sluttet seg til Den islamske staten (IS), ifølge italienske etterforskningsdokumenter.

Mulla Krekar på fengslingsmøte i Oslo tingrett Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politikk

Et lydopptak med mulla Krekar antatte hovedmann i Finland knytter ham til IS' krigføring i Syria og Irak, ifølge TV 2.Krekars 32 år gamle svigersønn, som tirsdag ble pågrepet av britisk politi, fortalte i en av samtale at lederen for den finske delen av terrorgruppen Rawti Shax, Karim Seddek, ville slutte seg til IS og at det derfor trengtes en ny leder i Finland. Seddek dro i mars 2014 til Irak for å slutte seg til IS.I lydopptaket, som skal ha blitt tatt opp i Kongsvinger fengsel, advarer Krekar om at vestlig etterretning kunne følge med på samtalene. Mye tyder på at PST på anmodning fra italiensk politi avlyttet alle besøkene Krekar fikk i Kongsvinger fengsel, ifølge TV 2.– Familiene til våre elskede jihadister i Aleppo og Deir Azzor trenger hjelp, skal Krekar blant annet ha sagt.På det tidspunktet kontrollerte IS området fra øst i Aleppo og til Deir Azzor, ifølge en ugradert analyse fra Etterretningstjenesten.59 år gamle mulla Krekar, også kjent som Najmuddin Faraj Ahmad, ble sist fredag varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøksforbud. (©NTB)

Nyheter
Politikk