Krekars svigersønn pågrepet i politiaksjon

Mulla Krekars 32 år gamle svigersønn er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke.

Politikk

32-åringen, med norsk oppholdstillatelse, er én av de pågrepne som italiensk politi mener Krekar hadde kontakt med i fengselet etter at PST pågrep mullaen i mars 2012, melder TV 2.Samtalene svigersønnen har hatt med mullaen, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, skal ha blitt avlyttet på besøksrommet i Kongsvinger fengsel.11. november avsluttet italiensk terrorpoliti aksjonen som de kaller «Jihad on web» mot terrorgruppen Rawti Shax, som de hevder har kurdisk og sunnimuslimsk tilknytning. Ti personer er pågrepet i Nord-Italia og Storbritannia, tre personer er pågrepet i Norge, mens fire er pågrepet i Finland og Sveits. Alle er siktet for internasjonal terrorisme. Politiets etterforskning har pågått i flere år.Krekars forsvarer Brynjar Meling har avvist at Krekar kan ha kunnet kommunisere ut av fengslet, og pekt på at han ikke har hatt tilgang til verken telefon eller internett. (©NTB)

Nyheter
Politikk