Kritikk mot TV 2 etter fiktivt nyhetsinnslag

TV 2 avbrøt finalen i «norske talenter» med et fiktivt nyhetsinnslag om en global katastrofe. Både seere og eksperter reagerer kraftig, og kanalen beklager.

TV 2 Junge, Heiko
Politikk

Midt i finalen ble sendingen av brutt av det som tilsynelatende var en ekstraordinær nyhetssending, der nyhetsanker Arill Riise meldte om en naturkatastrofe som rammet store deler av verden.– Alt vi kan si nå, er: Ta vare på hverandre. Kom dere i sikkerhet, sa ankeret, i det som var ment som en introduksjon av det neste bidraget i konkurransen, skriver VG. Problemet var at det lignet så til de grader på et reelt nyhetsinnslag at mange tok det alvorlig. Flere personer, inkludert medieeksperter, har reagert kraftig på TV 2s fremgangsmåte.– Å snakke om katastrofe og krise i den situasjonen vi er i nå, to uker etter at vi hadde en alvorlig hendelse og har hatt krise etter krise, det synes jeg er ganske usmakelig, sier statsviter Carl-Erik Grimstad til Dagbladet og får følge av ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen.– Snakk om vanvittig dårlig vurdering. Jeg satt med kona og den yngste sønnen min og så på. Vi skvatt og lurte på hva i alle dager som foregår.Kanalen beklager i etterkant dersom noen ble støtt av det fiktive nyhetsinnslaget.– Vi har forstått at historien som ble fortalt i kveldens sending om en forestående naturkatastrofe har vakt reaksjoner. Vi beklager om noen har følt seg støtt av virkemidlene som ble brukt, sier programredaktør Siv Aamot i «Norske Talenter» til VG. (©NTB)

Nyheter
Politikk