Lånte ut penger med 43 prosent rente

Lars Kristian Pedersen var den første i Norge som ble tiltalt for ågervirksomhet. Nå er han frikjent.

Foto: Scanpix
Politikk

Lars Kristian Pedersen ga lån med 43 prosent årlig rente. Han var den første i Norge som ble tiltalt for ågervirksomhet, det vil si at man tar ulovlig høye renter på utlån av penger, skriver Dagens Næringsliv.Pedersen ble først dømt til ett års betinget fengsel og fikk inndratt 3,85 millioner kroner i Oslo tingrett. Nå er han frifunnet av Borgarting lagmannsrett.- Jeg var sikker på å bli frifunnet. Dette var millionærer som ikke ville bruke sine egne penger for å finansiere utfordringene sine, og som kom til meg for å skaffe midler. De har tjent godt på mine penger, sier han til avisen.- Jeg kaller det investeringsvirksomhet, ikke utlån. Og jeg sikrer meg med pant. Mine renter er høye fordi investeringene er korte og med større sjanse for tap, påpeker Pedersen, som nå vil kreve millionerstatning fra staten.Politiadvokat Nina Bakken ønsker ikke å kommentere dommen ettersom lagmannsrettens avgjørelse ennå ikke er oversendt statsadvokaten i Oslo. Det er ifølge DN ikke klart om den vil bli anket.

Nyheter
Næringsliv