LIVE: Nå avgjøres kildevern-saken

Offentlig votering i Høyesterett, Ulrik Imtiaz Rolfsen og Norsk Redaktørforening mot Den offentlige påtalemyndighet. NB: Sendingen er avsluttet

Ulrik Imtiaz Rolfsen Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Politikk

Høyesterett stemmer i filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsens anke over PSTs beslag av upublisert materiale.Bakgrunn: Izzat-regissør lager film om Profetens Ummah. Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og hans selskap Curry Film arbeidet med en dokumentar om det ekstreme islamistiske miljøet i Norge og såkalte Syria-farere. I juni gjennomførte Politiets sikkerhetstjeneste en aksjon hos filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen, og beslagla en rekke filer fra 43-åringens kommende filmprosjekt.Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener råfilmene de har beslaglagt hos filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen, inneholder avgjørende bevis for hvem som rekrutterer norske fremmedkrigere. -Jeg tror det er veldig viktig å få en gjennomgang av kildevernpraksisen. Det har vist seg at selve lovteksten er veldig gammeldags. Slik PST forholder seg til den, er kildevernet til redaktører av periodisk trykkede tidsskrifter, men tar ikke innover seg at det finnes radio og TV, har Rolfsen sagt til Aftenposten i forbindelse med saken.

Nyheter
Politikk