Nå blir det enklere for ingeniører å bli lærere

Regjeringen oppretter 350 nye studieplasser i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) til universiteter og høyskoler i landet, rettet mot personer med teknologisk eller realfaglig bakgrunn.

Mattetime. Foto: Berit Roald / SCANPIX.
Politikk

Opprettelsen av studieplassene er en del av tiltakspakken for arbeidsledige ingeniører, som ble lansert i forbindelse med neste års statsbudsjett, skriver Teknisk Ukeblad.Ved utgangen av oktober var 6.853 ingeniører registrert som arbeidsledige hos Nav, hvor Rogaland er hardest rammet med over 1.500 ledige ingeniører.Universitetet i Stavanger har fått tildelt 60 studieplasser i pedagogikk, hvorav halvparten har oppstart like over nyttår. Universitetet har merket stor pågang av ingeniører til sine PPU-studier, men mange av disse har ikke vært formelt kvalifisert til opptak – særlig på grunn av manglende studiepoeng innenfor matematikk.– Nå kan 60 nye studieplasser og en ekstra tilrettelegging gjøre det enklere for ingeniører å få plass på studiet, sier Odd Magne Bakke, instituttleder for kultur- og språkvitenskap ved UiS, i en pressemelding.Selv om det blir enklere for ingeniører og andre med realfagsbakgrunn å studere pedagogikk, vil det trolig ikke bli enklere å kombinere studier med dagpenger. Hovedregelen er at den som er under utdanning eller opplæring ikke har rett til dagpenger. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv