Nesten 70.000 mistet strømmen i Oslo og Bærum

Oslo og Bærum ble rammet av et større strømbrudd. Over 70.000 kunder var en periode uten strøm, melder Hafslund. Blant annet var Stortinget og T-banen rammet.

Monering av kraftledninger. NTB Scanpix
Politikk

Klokken 12.31 falt en av de fire hovedforsyningstransformatorene til Hafslund i Oslo ut.– Det medførte at 51.000 kunder i Oslo, hovedsakelig Oslo vest, ble uten strøm. I tillegg mistet rundt 17.000 kunder i Bærum strømmen, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef Nett i Hafslund.Knappe tjue minutter senere var antall strømløse kunder i Oslo 12.500 og i underkant av 5.000 i Bærum.– Mange har fått tilbake strømmen i løpet av kort tid, og vi håper at det går rimelig kjapt med de siste også. Men vi kan ikke garantere noe absolutt tidspunkt, sier Schau.Hvorfor hovedforsyningstransformatoren falt ut er ikke kjent.– Dette skjer veldig sjelden. Nå konsentrerer vi oss om å få tilbake strømmen til kundene våre, så skal vi finne ut hvorfor det skjedde etterpå, sier han.T-banen opplyser at det er strømløst på deler av linje 2 mot vest og strømløst på hele linje 5 mot vest. Trafikken går i Ringen og på østsiden av byen.Oslo brann og redningsetat opplyser at de får veldig mange henvendelser på grunn av strømbruddet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv