Nord-Korea inviterer til samtaler med Sør-Korea

Nord-Korea foreslår samtaler med Sør-Korea i grensebyen Panmunjom neste uke, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. Målet er å dempe spenningene mellom de to landene.

Kim Jung-Un, leder i Nord-Korea - Foto: AP
Politikk

I august ble landene enige om å løse den siste krisen på Koreahalvøya og å holde et nytt møte for å fortsette dialogen. Ifølge KCNA foreslår nordkoreanske myndigheter at samtalene skal finne sted i Panmunjom 26. november.Det sørkoreanske departementet for gjenforening bekrefter å ha mottatt forslaget og sier det skal vurdere det.Som en del av avtalen fra august, ble det i forrige måned arrangert gjenforening mellom familier som ble splittet under Korea-krigen på begynnelsen av 1950-tallet. Det ble rørende scener da slektningene fikk møte hverandre i Kumgang-fjellene nær grensen i Nord-Korea.Nord- og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig, fordi konflikten endte med våpenhvile og ikke en fredsavtale. Men de siste månedene er det jobbet hardt fra begge sider for å nærme seg en fredelig løsning. (©NTB)

Nyheter
Politikk