Organisasjoner takker Venstre og KrF

Redd Barna og Kirkens Nødhjelp roser Venstre og KrF for at kuttene i bistandsmidlene ble kraftig redusert i budsjettforhandlingene

Politikk

De to støttepartiene fikk gjennomslag for å reversere kutt 2,5 milliarder kroner. Midlene til bistand i utlandet blir likevel kuttet med 1,8 milliarder kroner.– Når vi fikk tilleggsnummeret med store kutt på bistand, skjønte vi at det ville bli utfordrende forhandlinger. Gitt situasjonen vi har, synes jeg ikke vi har svelget så mange kameler, sier parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i KrF til Dagbladet.Leder Gunvor Knag Fylkesnes i seksjon for politikk og samfunn i Redd Barna roser innsatsen fra de to samarbeidspartiene.– Vi ser at KrF og Venstre virkelig har fått stått på og fått reversert to tredjedelers kutt. I tillegg har de fullstendig reversert foreslåtte kutt i støtten til sivilt samfunn, sier hun til avisen.Også Kirkens Nødhjelp er svært glade for at støtten til sivilsamfunnet opprettholdes og sier det partiene «fortjener stor honnør».– Å satse på sivilsamfunnet er å satse på gode resultater og bistand direkte til de fattigste. I en tid med flyktningkatastrofe og en voksende sultkatastrofe på Afrikas Horn, er det livsviktig å støtte de gode kreftene som arbeider for å bygge trygge, demokratiske samfunn, sier generalsekretær Anne-Marie Helland. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv