Pippi-søksmål tapte i tysk rett

Astrid Lindgrens arvinger saksøkte en tysk dagligvarekjede for å selge et Pippi-lignende kostyme, men nådde ikke fram. Kostymet var ikke likt nok, mente høyesterett i Karlsruhe.

Politikk

Slektningene til den verdensberømte svenske barnebokforfatteren krevde erstatning på grunn av et bilde som ble brukt i en annonse i 2010. Karnevalskostymet som supermarkedkjeden Penny reklamerte for, lignet oppsiktsvekkende mye på Lindgrens populære figur Pippi Langstrømpe, mente de.Bildet viste en jente og en kvinne med røde fletter, langs strømper og lange T-skjorter lik dem Pippi var kjent for å bruke.Fra før hadde Tysklands øverste domstol for kriminalsaker og sivile søksmål avgjort at bildet ikke bryter med opphavsretten. Mens denne gangen hadde slektningene saksøkt Penny på bakgrunn av konkurranseloven.Retten konkluderte med at likhetene mellom karnevalskostymet og klærne til den originale Pippi ikke var tydelige nok og avviste dermed søksmålet. Lindgrens etterkommere hadde bedt om 50.000 euro, drøyt 450.000 kroner etter dagens kurs, i lisensavgift. (©NTB)

Nyheter
Politikk