Politidirektoratet: Fare for smitteeffekt

Man må alltid ta høyde for faren for smitteeffekt etter et så omfattende terroranslag som rammet Paris sist fredag, ifølge Politidirektoratet.

Politikk

– Vi vet fra tidligere gjennomførte terrorhandlinger at det vil være en periode med fare for en viss smitteeffekt, sa beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.Pressekonferansen var først og fremst ment å skulle orientere om situasjonen etter at svensk politi onsdag etterlyste en person som er mistenkt for terrorplanlegging.– Vi har fått relativt sparsomt med opplysninger fra Sverige om denne mistenkte. Opplysningene knytter seg først og fremst til bilder og personalia og et ønske om at han pågripes, sa Songstad.- Ingen informasjon om at IS-mistenkt er i NorgeNorsk politi har ifølge beredskapsdirektøren så langt ingen informasjon som tyder på at det mistenke IS-medlemmet befinner seg i Norge.Han la til at det er viktig nå at PST og politiet skaffer seg best mulig oversikt over situasjonen både nasjonalt og internasjonalt. Med den økte beredskapssituasjonen sier han politiet nå ønsker å være i forkant dersom noe skulle skje.På spørsmål om Politidirektoratet vurderer å gjøre ekstraordinære tiltak på grensene, svarte han at det ikke er aktuelt på det nåværende tidspunkt.– Vi vurderer fortløpende om den situasjonen vi er i, gjør at vi skal gjøre noen tiltak på grensen. Per nå har vi ikke valgt å iverksette noen særskilte tiltak på grensen ut over det som allerede er iverksatt, sier Songstad og legger til at det allerede er noe mer aktivitet på grensene, men ikke noe som publikum merker. Regner med forlenget midlertidig bevæpningDet er sannsynlig at den midlertidige bevæpningen av norsk politi vil bli forlenget etter 1. desember, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet.Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag om jakten på et mistenkt IS-medlem i Sverige, ble Songstad spurt om statusen på den midlertidige bevæpningen. Da sa han at en forlengelse kan bli aktuelt.– Ja, det er sannsynlig at den kan bli forlenget, sa Songstad.Mandag bestemte Politidirektoratet at den midlertidige bevæpningen skulle fortsette til 1. desember. Beslutningen kom etter terrorangrepene i Paris. (©NTB)

Nyheter
Politikk