Politiet gjennomsøker Hannover etter terrortrussel

Politiet i Hannover leter gjennom natten etter personer som kan knyttes til terrortrusselen som førte til at tirsdagens landskamp mellom Tyskland og Nederland ble avlyst. Så langt er ingen pågrepet.

Politikk

Det er heller ikke funnet sprengstoff etter trusselen mot fotballstadionet. En mistenkelig gjenstand på et tog er uskadeliggjort, men det er ikke avklart om det dreide seg om en sprengladning eller en kopi.Politiets talskvinne Martina Stern sier at politibetjenter har vært aktive på forskjellige steder i byen, men vil ikke gi flere opplysninger. Ifølge nyhetsbyrået DPA er flere mistenkelige objekter undersøkt, men ingenting farlig er funnet.Politiets arbeid i byen fortsetter gjennom natten. Kringkasteren NDR får opplyst at politiet skal gå gjennom videoopptak fra sentralstasjonen i et forsøk på å identifisere personen som etterlot seg den mistenkelige gjenstanden på toget.Røntgenbilder skal ha vist at gjenstanden inneholdt både ledninger, et kretskort og en mobiltelefon.Avgjørelsen om å avlyse landskampen ble tatt etter at det ble advart om en «konkret» terrortrussel mot fotballarenaen tirsdag kveld. Ifølge lokalavisen Hannoversche Allgemeine var det den franske etterretningstjenesten som advarte om trusselen.– Vi hadde konkrete advarsler om at noen ville detonere sprengstoff på stadion, sa Hannovers politisjef Volker Kluwe. (©NTB)

Nyheter
Politikk