Politiet starter vitneavhør etter drap på asylmottak

Politiet fortsetter fredag å avhøre vitner etter at en 17 år gammel jente torsdag kveld ble knivdrept på et asylmottak i Sunndal. En 18 år gammel mann er siktet i saken.

politiet
Politikk

Begge har bakgrunn fra Eritrea. Den pågrepne mannen har vært i Norge i ett år, offeret ikke fullt så lenge, opplyser operasjonsleder Jarl Aspen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.Han kan foreløpig ikke si noe om relasjonen mellom de to eller foranledningen for knivstikkingen, som skjedde inne på mottaket.I sjokk18-åringen stakk fra stedet, men ble pågrepet etter kort tid. Ifølge avisen Driva hoppet mannen ut fra et vindu ved mottaket for å komme seg unna politiet. Han skadet foten da han landet og skal ha blitt pågrepet uten dramatikk.- Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade med dødsfølge, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen til Adresseavisen. Det vi i løpet av fredagen bli tatt stilling til om 18-åringen skal varetektsfengsles.Politiet var torsdag kveld på stedet og drev teknisk og taktisk etterforskning. Politiet opplyser til NTB natt til fredag at de kommer til å avhøre flere vitner i saken fredag. Både beboere og ansatte skal ha sett det som skjedde, skriver Adresseavisen.- Beboerne er i sjokk, sier operasjonsleder Jarl Aspen til NTB.Kriseteam og helsepersonell er til stede på asylmottaket for å ta hånd om de øvrige beboerne, skriver politiet i Nordmøre og Romsdal i et pressemelding sent torsdag kveld.260 plasserPolitiet i Nordmøre og Romsdal mottok fikk melding om knivstikking ved asylmottaket i Sunndal klokken 20.38 torsdag.- Meldingen gikk ut på at en kvinnelig beboer ved mottaket hadde blitt knivstukket av en mannlig beboer. Ambulanse kom til stedet klokken 20.55. Kvinnen ble forsøkt gitt livreddende behandling, men ble klokken 21.55 bekreftet død, skriver politiet i pressemeldingen.Sunndal kommune er driftsoperatør for Sunndal asylsøkermottak, som ligger på Sunndalsøra. Det ble opprettet i 1998 og har en ordinær avdeling med 260 plasser og fra januar i år to avdelinger for enslige mindreårige asylsøkere med til sammen 70 plasser.Politiet ville torsdag kveld ikke opplyse ved hvilken av avdelingene knivstikkingen skjedde.Krisestab i kommunenSunndal kommune har satt krisestab for å ivareta beboerne og de ansatte på mottaket.- Dette er en tragisk hendelse, både for beboerne på mottaket og for dem som jobber der. Nå må vi jobbe for å finne ut hvordan det kunne skje, sier ordfører Ståle Refstie (Ap) til NTB.Ordføreren mener innbyggerne i Sunndal har vist stort engasjement overfor flyktningene, og forteller at det har vært få problemer ved mottaket.- Det har vært noen mindre alvorlige hendelser med ujevne mellomrom. Dette er åpenbart mennesker som kommer med en stor ballast, men jeg mener tonen mellom asylsøkerne og innbyggerne har vært god. Dog er det alltid en fare for at folk blir redde når slike ting skjer, sier Refstie.Ordføreren og rådmannen i kommunen skal møte mottaksledelsen fredag morgen. (©NTB)

Nyheter
Politikk