Rekordlav tillit til norsk økonomi

Troen på norsk økonomi neste år er i dag den laveste blant folk flest på mange år.

Lommebok. Kredittkort. Mastercard. Visa. Penger. Sedler. Mynter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Politikk

Det viser årets Forventningsbarometer fra Finans Norge. Troen på økonomien har ikke vært lavere siden målingene startet i 1992. Spareviljen har heller aldri vært høyere.Samtidig er folk langt mer optimistiske på egne vegne enn på vegne av landets økonomi.- Andelen som tror på en bedring i privatøkonomien viser en liten økning. De fleste har trygge jobber, en trygg privatøkonomi og kan dermed opprettholde et normalt forbruk, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.Svake veksttall for norsk økonomi og stigende arbeidsledighet bidrar til å skape usikkerhet, og husholdningenes respons er økt sparevilje, i følge Forventningsbarometeret for fjerde kvartal.- I Forventningsbarometerets snart 24-årige historie har vi ikke registrert høyere tall for spareviljen enn i dette kvartalet, sier Kreutzer.- Det paradoksale er at de som har en trygg jobb og utsikter til stabil inntekt trolig vil få en bedring i kjøpekraften neste år som følge av lønnsvekst og lav lånerente. I så måte er det ikke overraskende at flertallet av husholdninger tror på uendret eller bedret privatøkonomi neste år. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv