Riisnæs: - Steng grensene

Jens A. Riisnæs er en av Norges mest bereiste. - Politikerne forstår ikke vår tids store folkevandring. Det er farlig.

Politikk

- De burde stengt grensene til Norge med én gang, da strømmen av flyktninger kom fra Syria. Nå er det for sent. Halvparten av de som krysser grensen i Finnmark snakker jo russisk, de er ikke en gang fra Syria, sier Jens A. Riisnæs til Finansavisen.Han er ikke bare forfatter og radiostemme, men også kjent som en av Norges mest bereiste. Riisnæs har reist jorden rundt utallige ganger, og er både foredragsholder og ekspert på komparativ kulturproblematikk.- Grensen mot Russland burde blitt stengt i samme øyeblikk som vi fikk vite at det bare var en håndfull som krysset grensen til Finland. Dermed avslørte det hele seg som et typisk kvartpsykopatisk-politisk gangstertrekk à la KGB fra mannslingen i Kreml. Sånne forstår bare fasthet. Dessverre. Det kommer IS til å merke, sier Riisnæs til Finansavisen.- Hvordan ser du på Russland og Kinas krigserklæring mot IS?- Jo flere allierte, jo bedre. Så kommer kanskje Putin litt inn i varmen også. Og det er jo ok for oss som nærmeste nabo, både økonomisk og sikkerhetsmessig.- Hva er det politikerne ikke har forstått?- Stortingsrepresentantene skjønner en hel masse, de. Men de har stort sett aldri fått anledning til å lære hva vår tids folkevandringer dreier seg om. Da måtte de nok ha levd et helt annet liv. Hadde politikerne fått tilsvarende dårlige råd i storflyplass-saken som de har fått i en lang rekke spørsmål om innvandring, så hadde man ikke kunnet lande et eneste helikopter på den flyplassen engang.- Hva gjør vi nå?- Nå vil det måtte bli en bråstopp i migrasjonen. Hvert land vil måtte stenge sine grenser, siden Schengen-grensen ikke er under kontroll. Angrepene på Paris betyr at migrasjons- og flyktningpolitikken må vike plassen for nasjonal sikkerhetspolitikk. Ethvert lands regjering har sikkerheten for sine borgere og eget territorium som første prioritet - alltid. Uten sikkerhet har vi intet samfunn, ingen friheter, intet demokrati, sier han til Finansavisen.Les hele intervjuet med Riisnæs i lørdagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Næringsliv