Russland varsler «fri jakt» på IS' tankbiler

Russland varsler at landets krigsfly kommer til å angripe alle oljetankbiler som kjører på veiene i IS-kontrollert område i Syria.

Politikk

– I dag ble det besluttet at russiske krigsfly nå flyr på en såkalt «fri jakt» mot tankbiler som frakter oljeprodukter tilhørende terroristene i områder kontrollert av IS, sier den høytstående militæroffiseren Andrej Kartapolov til russiske nyhetsbyråer onsdag.Han hevder russiske fly allerede har ødelagt rundt 500 tankbiler som de siste dagene har transportert olje fra Syria til raffinerier i Irak.– Dette har betraktelig redusert krigernes evne til å drive ulovlig eksport av energiprodukter, samt deres inntekter fra oljesmugling, sier han.IS' finansiere store deler av sin krig gjennom smugling av olje. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv