Sandberg vil knuse IS en gang for alle

Frps nestleder Per Sandberg sier Norge må sette inn alle nødvendige ressurser i kampen mot IS dersom NATO ber om det.

Per Sandberg. Foto: Scanpix
Politikk

– Norge bidrar bra allerede, men vi må ikke lukke døra på noen som helst måte for å knuse denne ekstreme terrororganisasjonen, sier Sandberg til Klassekampen om ekstremistgruppen som har tatt på seg ansvaret for terroren i Paris. Han sier Norge må være forberedt på å bidra mer.– Nå må vi få på plass det som er nødvendig av samarbeid for å knuse IS en gang for alle, sier Sandberg, men presiserer samtidig at Norge så langt ikke har mottatt noen forespørsel om å øke den militære innsatsen.Norske soldater trener opp irakiske og kurdiske styrker i Irak, og Sandberg slår fast at den norske styrken gjør en god jobb.Tirsdag ba Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian om hjelp fra alle EU-land, mens landet har ikke bedt om å aktivere Natos artikkel fem som sier at et angrep på ett medlemsland skal gjengjeldes av alle medlemsland.Statsminister Erna Solberg (H) sier Norge vil vurdere alle henvendelser på en ordentlig måte.– Men jeg vil ikke spekulere på det før vi har fått noen henvendelser. (©NTB)

Nyheter
Politikk