- Sanksjonene mot Russland forlenges med et halvår

Vestlige statsledere er enige om å forlenge sanksjonene mot Russland fram til juli neste år, sier en EU-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Politikk

Hovedårsaken skal være at man ønsker å opprettholde presset på russerne i forkant av det planlagte valget i Øst-Ukraina. Russerne annekterte den ukrainske Krim-halvøya i fjor, i en omstridt operasjon som høstet mye kritikk fra andre stormakter.Ifølge kilden ble beslutningen om å forlenge sanksjonene tatt på et «hemmelig» møte i forbindelse med G20-toppmøtet i Tyrkia forrige helg. Der deltok USAs president Barack Obama, Tysklands statsminister Angela Merkel, Storbritannias statsminister David Cameron, Italias statsminister Matteo Renzi og Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius.Sanksjonene skulle egentlig opphøre i januar, før den fulle implementeringen av den såkalte Minsk-avtalen, men de vestlige lederne ønsker at alle elementene i avtalen må være innfridd før de kan lette på sanksjonene.– Vi har kun sjanse til å få det som vi vil dersom vi spiller sanksjonskortet. De økonomiske sanksjonene må opprettholdes til siste slutt, sier EU-diplomaten ifølge Reuters.De vestlige landenes beslutning skjer til tross for at de virker stadig mer villige til å samarbeide med Russlands president Vladimir Putin om krigen mot ekstremistgruppen IS. Frankrikes statsminister François Hollande skal neste uke møte Putin i Moskva for å diskutere innsatsen mot de militante islamistene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv