Skoler og T-bane åpner i Brussel

Brussels skoler åpner etter planen onsdag, og folk kan igjen reise med T-bane i den belgiske hovedstaden etter fire dager med stengte dører på grunn av terrorfare.

Belgian soldiers and police patrol in central Brussels as police searched the area during a continued high level of security following the recent deadly Paris attacks, Belgium, November 23, 2015. REUTERS/Yves Herman
Politikk

Beredskapsnivået forblir på høyeste nivå i Belgias hovedstad, der flere hundre væpnede politifolk og soldater patruljerer gatene. Tirsdag kveld ble det kjent at belgiske myndigheter jakter på en ny mistenkt som skal ha hjulpet de terrormistenkte.Belgiske myndigheter frykter at byen skal rammes av terrorangrep likt det som kostet 130 menneskeliv i Paris 13. november. Minst en av gjerningsmennene i Frankrike hadde bodd i Brussel.Fem personer er blitt terrorsiktet i Belgia i tilknytning til angrepet i nabolandet.Onsdag skulle de fleste T-banelinjene åpnes igjen i Brussel, men rundt halvparten av stasjonene forblir stengt. 300 ekstra politifolk og 200 soldater settes inn når hverdagen som smått kan vende tilbake. (©NTB)

Nyheter
Politikk