Søk etter MH370 fortsetter på dypt hav

Søket etter det savnede flyet MH370 fra Malaysia Airlines fortsetter nå på stort havdyp sørvest for Australia. 239 mennesker var om bord da flyet forsvant.

Fly fra Malaysia Airlines AP Photo/Joshua Paul
Politikk

Letingen foregår i den sørlige delen av et 120.000 kvadratkilometer stort område på dypt hav sørvest for Australia. Søket, som ledes av Australia i samarbeid med Malaysia, har blitt flyttet lenger sør fordi våren som nå har kommet til den sørlige halvkule, har bidratt til roligere farvann.Søket pågår i området der den britiske flygeren Simon Hardy mener flyet foretok en kontrollert nødlanding på havoverflaten i fjor, med 239 mennesker om bord. Flyet sank dermed til bunns, nesten intakt, mener han. Basert på egne matematiske analyser og bruk av flysimulator til å legge inn flyets kurs, mener Hardy at dette er det mest aktuelle området.– Jeg er ganske sikker på at vraket blir funnet innen fire til åtte uker, sier Hardy til avisen The Australian.Lederen for Australias havarikommisjon for transportsikkerhet, Martin Dolan, sier Hardys analyse er troverdig, men legger til at det finnes mange teorier.Til nå er det funnet kun en vrakbit som er bekreftet tilhører flyet – på øya Reunion mye lenger vest i Indiahavet.Flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant i mars i fjor. (©NTB)

Nyheter
Politikk