Solberg og KS ber kommunene løse asylkrisen

18.000 flyktninger skal bosettes i kommunene allerede neste år. Nå ber både statsministeren og KS alle landets kommuner om å gå sammen for å løse krisen i mottakssystemet.

Politikk

I et felles brev til landets kommuner som ble sendt tirsdag, oppfordrer Erna Solberg (H) og kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon KS kommunene til å ta ansvar for å opprette asylmottaksplasser og å ta sin del av jobben med å bosette de ventede 18.000 flyktningene neste år.- Utfordringene er store og krever flere tiltak og felles mobilisering. Vi må både arbeide for å redusere antallet som kommer, men samtidig klare å gi tak over hodet til de som kommer, sier Solberg og legger til at hun er svært glad for at KS ser alvoret i situasjonen og oppfordrer sine medlemmer til en felles mobilisering for å klare å ta imot flyktningene på en god måte. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv