SV snur om boligskatt

SV snur og går i sitt alternative budsjett inn for å innføre en nasjonal eiendomsskatt.

Politikk

SV ser for seg at den nye skatten skal komme i tillegg til kommunal eiendomsskatt og gi staten 3,75 milliarder kroner mer i inntekt. Bunnfradraget er satt til 1 million kroner og satsen til 1 promille, skriver Klassekampen.På partiets nettsider står det at «SV er ikke for en nasjonal eiendomsskatt».SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen sier til Klassekampen at partiet «ikke er gift med modellen». Hovedpoenget er det politiske signalet inn mot skattereformen: SV vil skatte eiendom mer og arbeid mindre.Partiet vil ha kutt i inntektsskatten for alle som tjener opp mot 750.000 kroner i året.Men de som tjener mer enn 750.000 i året må? betale mer med SVs opplegg. Partiet vil øke både formuesskatten, utbytteskatten og toppskatten, samt innføre en mer progressiv trinnskatt. Partiet vil også kutte i rentefradraget. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv