Sveaas krevde opptil 250 - fikk 7,8 mill.

Christen Sveaas fikk barbert ned sitt erstatningskrav, og vurderer å anke erstatningsutmålingen til Høyesterett

Christen Sveaas. Foto: Finansavisen
Politikk

– En stor moralsk seier, er betegnelsen investor Christen Sveaas bruker etter at han i Borgarting lagmannsrett er tilkjent 7,8 millioner i erstatning, skriver DN. Dommerne konstaterer at resultatet er vesentlig nærmere null enn Sveaas’ krav på opptil 250 millioner kroner og ingen av partene har vunnet saken. Dommen ble avsagt mandag, og ble først omtalt i Rome­rikes Blad.Ifølge avisen må skog- og trevareselskapets mangeårige styreleder, Niels Selmer Schweigaard, betale den største delen av erstatningen, 5,5 millioner kroner, fordi han satt i styret i 30 år. Styrets nåværende leder, Niels Thomas Burchhardt, må dekke 1,4 millioner kroner, etter å ha sittet i 20 år. – Jeg er overrasket over resultatet. Det var ikke det jeg hadde sett for meg, sier Burchardt til DN. Han legger ikke skjul på at det sitter langt inne å skulle betale erstatning til Sveaas.– Må man, så man. Men det var det mest overraskende.Nå skal han gå igjennom dommen med sine rådgivere, men sier til avisen at han regner med at det blir en anke.Og anke er det ikke umulig at også Sveaas gjør.Ifølge DN sier Sveaas seg skuffet over det han kaller en lav erstatningsutmåling i forhold til det opprinnelige kravet. Han varsler at han nå vil vurdere å anke særlig erstatningsutmålingen inn for Høyesterett.

Nyheter
Politikk