Tetzschner: - Viktig at man kan stole på norske grader

– Generelt vil jeg si at det å lyve på seg en grad ikke er en privatsak, sier Michael Tetzschner (H) i en kommentar til Brekke-saken. Han mener det er viktig at man kan stole på norske grader fra høyskoler og universiteter.

telenor
Politikk

– Generelt vil jeg si at det å lyve på seg en grad ikke er en privatsak, sier Michael Tetzschner (H) i en kommentar til Brekke-saken. Han mener det er viktig at man kan stole på norske grader fra høyskoler og universiteter.Telenor-sjef Sigve Brekke beklaget torsdag at han i enkelte dokumenter har stått oppført med en grad han ikke hadde fullført. Han manglet to av 40 poeng for å ha en grad i økonomi og administrasjon fra det som da het Telemark Distriktshøyskole Bø i 1984. I årsrapporten til Telenors thailandske datterselskapet Dtac for 2014 står Brekke imidlertid oppført med en bachelorgrad.– Man skaffer seg en uberettiget konkurransefordel og stjeler samtidig fra de andre som fullfører grader eller leverer sannferdige CV-er, der en er åpen om studier som ikke er avsluttet med oppnådd grad, sier Michael Tetzschner til Dagens Næringsliv i en kommentar til saken.Tetzschner (H) er nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget og tidligere rektor ved Handelshøyskolen BI.– Jeg vet fra min egen tid på Handelshøyskolen BI hvor stor innsats som gjøres for å sikre at eksamensbevis er riktige og grader dokumenterbare. Det er også en betydelig samfunnsinteresse i at man kan stole på norske grader og oppgitte meritter, sier han.Han mener imidlertid at denne saken ikke får betydning for Sigve Brekkes møte under den planlagte Vimpelcom-høringen.Brekke selv sa torsdag til NTB at han tar fullt ansvar for at det har vært uriktige opplysninger i årsrapporter, men sier han aldri har løyet om sin utdannelse.– Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. Det gjorde jeg ikke da jeg ble tatt inn på et masterprogram ved Harvard, ikke da jeg ble ansatt i Telenor første gang i 1998 og heller ikke i forbindelse med vurderingene som endte opp med at jeg ble konsernsjef, sier Brekke til NTB. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv