To døde og fem pågrepet i Paris

To personer er døde etter politiaksjonen i Saint-Denis nord for Paris, som var rettet mot gjerningsmenn etter terrorangrepene fredag. Fem er pågrepet. (Oppdatert)

Politikk

Blant de drepte er en kvinne som sprengte seg selv i lufta, bekrefter statsadvokaten.Flere medier melder at de terrormistenkte Salah Abdeslam og Abdelhamid Abaaoud, samt ytterligere en angriper fra fredagens terrorangrep i Paris, befant seg inne i leiligheten det ble aksjonert mot tidlig onsdag.Påtalemyndigheten opplyser at til sammen fem personer er pågrepet. Tre menn ble pågrepet i leiligheten, og en mann og en kvinne ble pågrepet like i nærheten.Minst tre politimenn ble skadd i aksjonen, ifølge AFP.SkuddvekslingDet var rundt klokken 4.30 onsdag morgen at det oppsto en skuddveksling på stedet, ifølge Reuters. Det ble også hørt flere eksplosjoner på stedet.Rundt klokken 8 siterte franske medier justisminister Christiane Taubira på at aksjonen var i ferd med å avsluttes. Fransk politi skrev imidlertid kort tid etter på Twitter at aksjonen fortsatt pågår.Ifølge en RTL-journalist kan en terrormistenkt ha stukket av fra stedet, bevæpnet med et kalasjnikovgevær. Opplysningen er ikke bekreftet av politiet.MålSaint-Denis er forstaden som huser fotballarenaen Stade de France, ett av målene for terrorangrepene fredag. Leiligheten det ble aksjonert mot, ligger bare halvannen kilometer fra fotballstadionet.– Jeg våknet av en eksplosjon. Så hørte jeg skudd, og det var mange skudd. Vi visste ikke hvor vi skulle gjøre av oss. Sønnen min og jeg hadde panikk. Det falt støv fra taket på grunn av eksplosjonene, sier naboen Sabrine til TV-kanalen BFM.Minst 50 soldater ble sendt til Saint-Denis i forbindelse med aksjonen. Soldatene ble utplassert langs hovedgaten nær leiligheten der aksjonen foregikk.Planla angrepetEtterforskere tror 27-årige Abaaoud sto bak planleggingen av fredagens blodige angrep i Paris, der 129 mennesker ble drept.– Dersom det stemmer at Abaaoud var i Frankrike, er dette langt verre enn en sikkerhetsglipp. Han er den mest kjente fransktalende jihadisten, sier RFI-journalist David Thomson ifølge France Info.Justisminister Christiane Taubira ønsker ikke å svare på Europe 1s spørsmål om hvordan Abaaoud kan ha skjult seg for myndighetene i Paris, all den tid han var etterlyst.– Det er et spørsmål vi må komme tilbake til. Det er en permanent beredskap på plass, spørsmålet er hvordan vi kan gjør den enda mer effektiv i framtiden, sier Taubira.Tirsdag uttalte politiet at de tror to gjerningsmenn har overlevd terrorangrepene og er på frifot. Sju gjerningsmenn ble drept under aksjonen fredag kveld. (©NTB)

Nyheter
Politikk