To hemmelige søkere trakk seg

Ytterligere én av søkerne til stillingen som visesentralbanksjef i Norges Bank er nå offentliggjort. De to siste trakk seg.

Foto: Scanpix
Politikk

Venstre-politiker Terje Breivik krever svar fra finansminister Siv Jensen på hvorfor to hemmelige søkere plutselig trakk seg fra listen til jobben som ny visesentralbanksjef, skriver Dagens Næringsliv.Opprinnelig var det fire søkere til stillingen - tre hemmelige, samt Egil Matsen, professor ved NTNU og et av styremedlemmene i Norges Banks hovedstyre.- Den nye visesentralbanksjefen skal ivareta forvaltningen av fremtidige generasjoners formue og Norges renommé. Det er vanskelig å ha forståelse for at personer som ønsker en slik stilling ikke kan stå frem i offentligheten. Nå virker det som om et medieoppslag som stilte spørsmål ved anonymiseringen har fått departementet til å reflektere på nytt. Det virker lite gjennomtenkt. Venstre krever derfor svar på hva som har skjedd i denne prosessen, sier Breivik til avisen.Etter at Finansdepartementet fikk kritikk fra juseksperter for manglende hjemmel til å hemmeligholde personer på søkerlisten ba DN om innsyn i hvem de andre søkerne er. Torsdag svarte departementet at to av søkerne trekker seg, mens én står frem på listen: Lars Erik Aarstad, porteføljeforvalter i Statens Pensjonskasse.

Nyheter
Næringsliv