To svensker tiltalt for terrorforbrytelser i Syria

To menn fra Göteborg er tiltalt i Sverige for å ha medvirket til drap i Syria. Blant påtalemyndighetens bevis er en film der to menn får halsen skåret over.

Politikk

I den aktuelle videoen deltar ifølge aktor Agnetha Hilding Qvarnström flere svensker som så langt ikke er identifisert.– Det er to personer som er tiltalt for sammen med andre å ha medvirket til å drepe to personer i nærheten av Aleppo i Syria i april 2013, sier Qvarnström.De to ofrene er ikke blitt identifisert.– Vi tror de er sivile, men vi har brakt på det rene hvem de to døde personene er, sier aktoren.De to tiltalte svenskene ble pågrepet i juli. Mennene på 30 og 32 år er begge svenske statsborgere og bosatt i göteborgområdet. 30-åringen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen, mens 32-åringen, som er rullestolbruker, har vært ilagt reiseforbud gjennom høsten.En 27-åring er etterlyst i saken, siktet for medvirkning til terrorforbrytelser. Han antas å befinne seg i Syria.De tiltaltes forsvarere stiller flere spørsmål ved påtalemyndighetens bevisførsel. 30-åringen medgir at han var i Syria våren 2013, men hevder han var frivillig hjelpearbeider.– Han har aldri deltatt i strid, og heller ikke i hendelsen som har ført til tiltalen, sier hans forsvarer Hans Gaestadius.32-åringens forsvarer sier klienten ikke har begått noen forbrytelse. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv