Turistnæringen taper mange milliarder etter terroren

Europeiske flyselskaper har innstilt flyvningene til Sharm el-Sheik etter terroranslaget mot russiske Metrojets flight 9268 drepte samtlige 224 personer om bord.

turisme Giza Pyramider Egypt (AP Photo/Hasan Jamali)
Politikk

Etterforskningen viser at det var terrorhandlinger som lå bak styrten til russiske Metrojets flight 9268 lørdag 31. oktober, der alle de 224 personene om bord ble drept. Flyet styrtet 23 minutter etter avgang fra feriestedet Sharm el-Sheikh og skulle til St. Petersburg i Russland. NTB melder at den russiske sikkerhetstjenesten FSB tirsdag bekreftet at en bombe gikk av i passasjerflyet, og at det var et terrorangrep.En IS-tilknyttet gruppe i Egypt hevdet i en Twitter-melding at den sto bak flystyrten.– Vi vil jakte på dem uansett hvor de måtte gjemme seg. Vi vil finne de skyldige bak terrorangrepet på Sinaihalvøya hvor som helst i verden og straffe dem, sa Putin under en pressekonferranse.Etter terroranslaget mot Metrojet-flyet er alle flyvninger fra Russland og Europa til den egyptiske badebyen Sharm el-Sheik helt syd på Sinaihalvøya innstilt. Egypts turistiminister Heshan Zaazou venter at krisen for Egypts turisme vil vedvare i tre til fire måneder. Zaazou anslår at dette vil medføre rundt 840 millioner dollar i tap, tilsvarende rett under 7.275 millioner kroner. Turisme stor for rett over ti prosent av Egypts BNP i 2014.

Nyheter
Næringsliv