TV2-sjefen med advarsel til regjeringen

TV2-sjef Olav Sandnes advarer regjeringen og sier at det ikke er noen selvfølge at TV 2 fortsetter med nyheter og allmennkringkasting dersom staten ikke legger mer penger på bordet.

Politikk

Dette kom fram da familie- og kulturkomiteen torsdag holdt høring om regjeringens stortingsmelding «Open og opplyst», om allmennkringkasting og mediemangfold.Sandnes viste til at TV4 i Sverige har innskrenket seg til hovedkvarteret i Stockholm og gitt seg som allmennkringkaster.Han minnet også om at TVNorge for flere år siden droppet nyheter helt og holdent.– Likevel later noen til å tro at TV2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke. Det har vi simpelthen ikke mulighet til slik mediemarkedet nå er blitt, sa Sandnes, ifølge Dagens Næringsliv. Sandnes sier det ikke holder med gode intensjoner, men at politikerne nå må ta konkrete grep.TV2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016. (©NTB)

Nyheter
Politikk