Tyrkisk politi pågrep mann mistenkt for Paris-terror

Tyrkisk politi har pågrepet en 26 år gammel belgisk mann av marokkansk opphav, som mistenkes for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepene i Paris.

Politikk

Ahmet Dahmani ble pågrepet på et luksushotell i Antalya og mistenkes for å ha vært med på å velge ut målene for terrorangrepene som kostet 129 mennesker livet i den franske hovedstaden, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan.To andre menn, begge syrere, er også pågrepet. De to ble stanset på motorveien utenfor Antalya og tyrkisk politi tror at de var sendt til Tyrkia av den militante islamistgruppen IS for å bistå Dahmani med å krysse grensa til Syria.Dahmani skal ha kommet i politiets søkelys da han ankom Antalya med fly, og de sporet ham deretter opp på et eksklusivt hotell i bydelen Manavgat.Det er ikke kjent om han kan knyttes til noen av dem som deltok i terroraksjonen i Paris, men flere av dem var belgiske statsborgere av marokkansk opphav.Tyrkia stanset tidligere i uka åtte marokkanere på flyplassen i Istanbul, etter mistanke om at de tilhørte IS.De åtte kom med fly fra Casablanca og opplyste at de skulle på ferie i Tyrkia. Politiet mistenkte at de var på vei til Syria og satte dem derfor på et fly tilbake til Marokko. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv