Tysk politi melder om konkrete terrortrusler mot hele Hannover

Tysk politi skal ha funnet en ambulanse med sprengstoff i nærheten av stadion i Hannover, hvor kampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst på kort varsel tirsdag.

Foto: AP
Politikk

Opplysningene er ikke bekreftet. Det er regionsavisa Kreiszeitung.de som melder om at sikkerhetsstyrker skal ha avdekket et kjøretøy maskert som en ambulanse etter at landskampen ble avlyst av frykt for terrorangrep.Ingen kjøretøy får forlate området rundt stadion.Hannovers politisjef Volker Kluwe opplyste tirsdag om trusselen mot fotballkampen, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.– Det dreier seg om konkrete trusler mot hele Hannover, sier Kluwe til TV-stasjonen NDR. Han legger til at noen har hatt alvorlige planer om å gjennomføre et bombeangrep.Tysklands statsminister Angela Merkel og flere andre tyske og nederlandske regjeringsmedlemmer skulle etter planen være til stede under kampen. Merkel var ennå ikke kommet da kampen ble avlyst.«Uten panikk»Publikum som allerede var på stadion i Hannover, fikk beskjed over høyttaleranlegget om at fotballkampen som skulle starte klokka 20.45, ble avlyst. Politiet oppgir at årsaken er sikkerhetshensyn.– Det er ingen fare på ferde eller noe annet. Bare dra hjem på normalt vis, sa politiet i høyttaleren halvannen time før kampen skulle starte.Det tyske fotballandslaget var på det tidspunktet ennå ikke ankommet stadion.De få fotballsupporterne som allerede var på plass på stadion, fikk i 19.15-tiden beskjed av politiet om å begi seg ut av stadion raskt og uten panikk.Konsert som planlagtDet kom også meldinger om at konsertstedet Tui-Arena ble evakuert kort tid før det tyske bandet Söhne Mannheims skulle på scenen. Politiet i Hannover opplyste imidlertid senere på kvelden at konserten går som planlagt. Söhne Mannheims holdt ett minutts stillhet og hedret for ofrene i Paris da storbandet holdt konsert for 11.000 fans i München lørdag, kvelden etter terrorangrepet.Alle byens t-banetog ble først stanset, men senere tirsdag kveld opplyser myndighetene at flere av togene går igjen. Politiet har imidlertid bestemt at togene ikke skal stanse på flere av stasjonene i sentrum av Hannover.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv