2.500 avviste asylsøkere sendes ut av Norge

Politiet har startet en stor aksjon for å sende minst 2.500 avviste asylsøkere ut av Norge.

Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politikk

Torsdag ble flere fly med avviste asylsøkere sendt fra ulike steder i landet til Kirkenes, der folk ble sendt videre over Storskog og inn i Russland, melder NRK.– De har visum som har gitt dem lovlig opphold i Russland. Noen har såkalte multivisum, som lar dem reise inn og ut flere ganger, andre har en oppholdstillatelse, sier prosjektleder Tor Espen Haga i Politiets utlendingsenhet (PU).Torsdag kveld var det 15 minusgrader på Storskog. Ifølge NRKs opplysninger har flere av personene som ble sendt over grensen, dårlig helse.– Alle som reiser ute nå, må ha godt med klær på seg. Slik vi oppfatter det, blir den videre transporten i Russland gjennomført med hjelp av buss, sier Haga. (©NTB)